Komedyjanti připravili na začátek letních dnů premiéru

Tachov – Málo platné, přes letošní nepříliš teplé a příznivé jaro se sice pomalu, ale jistě dostáváme do léta. A letní dny často přicházejí již do začátku června.

Tachovští Komedyjanti.lupa-plus

Tachovští Komedyjanti.Foto: DENÍK/Jiří Kohout

A právě v této rozkvetlé době tachovský divadelní soubor Komedyjanti přichází s novou nabídkou pro své příznivce. Do těchto dnů umístili premiéru své nové inscenace, kterou režijně připravila Ivana Kožmínová. Vybrala si titul z divadelní klasiky a nastudovala slavnou komedii italského klasika, Carla Goldoniho, která je všude ve světě a tedy i u nás v Česku známa pod jednoduchým názvem „Mirandolina”.

Goldoni je mistr divadelní komiky a Ivanka Kožmínová je dnes už zkušená režisérka, která dovede takové představení skutečně „udělat”. Jen ať si příznivci tachovských Komedyjantů laskavě ráčí vzpomenout na dobu před třemi roky, kdy Komedyjanti pod její taktovkou okouzlovali hrou na motivy Bocacciova Dekameronu, tedy hrou, která je námětem připravované premiéře dosti blízká. Soubor je již herecky zkušený a v inscenaci se opět představí řada oblíbenců našeho publika, kteří mají ve svém projevu výbornou úroveň.

Suma sumárum, zveme vás tedy na skutečně přitažlivou podívanou, kterou byste si neměli nechat ujít. A kdy bude premiéra?

Vězte, že v neděli 2. června na tradičním místě a v tradičním čase. Tedy v kině Mže v Tachově od 19.30 hod. Přijďte všichni v počtu co nejhojnějším, určitě nebudete litovat.

Pavel Řepa

Autor: Redakce
Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/kultura_region/komedyjanti-pripravili-na-zacatek-letnich-dnu-premieru-20130521.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Naši mecenáši, podporovatelé a sponzoři: