Rekordní počet vystoupení v roce 2017

Komedyjanti z Tachova v minulém roce odehráli rekordní počet vystoupení

Tachov – Na konci minulého týdne se již tradičně konala výroční členská schůze Divadelního spolku Komedyjanti Tachov. Schůze měla hned několik hlavních bodů programu, mezi něž se například zařadilo licencování divadelních her, kdy dochází k významnému nárůstu poplatků za zahraniční licence.
Dále řady Komedyjantů opustili dva již neaktivní členové. „Naopak ale byly přivítány tři nové posily a to sice Václav David, Zdeněk Hůzl a Michaela Lašková,“ řekl Deníku principál divadelního spolku Michal Laško.

Ovšem k nejzajímavějším zprávám, které ze schůze vyplynuly, je počet odehraných vystoupení během minulého roku. Jedná se totiž o rekordní sezónu. Komedyjanti odehráli celkem devadesát představení. „Největší porci účinkování si loni Komedyjanti ukousli v podobě hraní u příležitosti oslav 700 let od narození Karla IV., kdy společně s německými kolegy z Bärnau odehráli od června do října těžko uvěřitelných třicet jedna představení na jedenácti různých místech. Krom Tachova a Bärnau namátkou třeba Lauf u Norimberku, Waldsassen, Weiden, Plzeň, ale třeba i Národní technické muzeum v Praze. To číslo je opravdu neuvěřitelné,“ dále řekl Laško.
I přes rekordní počet vystoupení, který je bezesporu úctyhodný, oblíbený divadelní spolek si rozhodně přestávku nedává. Plány na nadcházející rok totiž nejsou o nic nezajímavější než v roce minulém. „Diváci budou mít ještě možnost shlédnout reprízy a derniéru úspěšných představení Sborovny a Revizora, ale zároveň se už můžou těšit na dvě premiéry. Na přelomu jara a léta to bude slavná konverzační komedie Oscara Wildea Není Filip jako Filip a na podzim pak napínavá detektivka Dům u dvou vražd.“

U prvního díla se režie ujala Ivana Kožmínová, detektivní příběh by si měl vzít na starost samotný principál Komedyjantů.

Co se týče živých výstupů, fanoušci a diváci o ně samozřejmě nebudou ochuzeni. „Samozřejmě se s Komedyjanty budeme dále potkávat na nejrůznějších akcích v Tachově, které vyvrcholí letošními Husitskými slavnostmi. Ani přeshraniční spolupráce ještě nekončí, jelikož je v plánu několik dalších akcí, her o Karlu čtvrtém, včetně účinkování na zemské výstavě v Norimberku,“ na závěr řekl Michal Laško.

Autor: Jindřich Sýkora
Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/kultura_region/komedyjanti-z-tachova-v-minulem-roce-odehrali-rekordni-pocet-vystoupeni-20170228.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Naši mecenáši, podporovatelé a sponzoři: