Risk se vyplatil. Revizor si vysloužil nadšené ovace

Již začíná být zvykem, že každá premiéra nové hry v podání Komedyjantů z Tachova je vyprodaná. Ani páteční večer a inscenace slavné hry Revizor nebyla výjimkou.

Divadelní spolek z Tachova neměl zrovna lehký úkol. Slavné dílo ruského autora Nikolaje Vasiljeviče Gogola bylo již nesčetněkrát přehráno. „Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co udělat jako svou režisérskou prvotinu a říkal jsem si, že nechci nějakou prvoplánovou srandu. No a tak mne napadl právě Revizor. Vypadá to, že tak dlouho mě o něm učili ve škole, až to padlo někam na úrodnou půdu. Určitě se budu opakovat, ale opravdu se jedná o nadčasovou hru,” vysvětlil ještě před premiérou principál spolku a režisér celého představení Michal Laško. Režie takto velkého představení pro něj byla zcela nová zkušenost. Stejně tak jako hlavní role pro člena spolku Ondřeje Popova, který si vystřihl postavu úředníka Chlestakova. Bez nadsázky se dá říct, že oba zmiňovaní zvládli své „poprvé” na jedničku. Známý příběh úředníka z Petrohradu, který přijede do malého ruského městečka, kde jej zamění za revizora, čehož dosytosti využije, v podání Komedyjantů téměř dvě hodiny dobře bavil vyprodaný sál kina Mže.

O tom, že se představení vyvedlo svědčí i to, že herci byli několikrát potleskem přivolání zpět na pódium. „Mé pocity? Jsem neskonale hrdý a pyšný na své kolegy. Jejich výkon a celkový výsledek představení byl nad mé očekávání. Jsem opravdu nadšen,” řekl po skončení hry lehce unavený Michal Laško. Sám si totiž vystřihl roli poštmistra. Své pocity Deníku sdělil i Ondřej Popov, pro kterého to byla, jak již bylo řečeno, první opravdu velká role: „Naprostá euforie. Při včerejší generálce jsem si nedokázal představit, že bych vylezl před nějaké publikum. Celý dnešní den jsem si říkal, že se to vše určitě pokazí. Jakmile ale člověk vyleze na pódium, vše začne dávat smysl. Byl to opravdu skvělý zážitek.” Zdá se tedy, že risk, který Laško popisoval v nedávném rozhovoru se vyplatil. Ti, kteří neměli možnost shlédnout premiéru, nemusí smutnit. Revizor v podání tachovských divadelníků se zcela jistě nehrál naposled.

Autor: Jindřich Sýkora
Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/kultura_region/risk-se-vyplatil-revizor-si-vyslouzil-nadsene-ovace-20160403.html

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Naši mecenáši, podporovatelé a sponzoři: